Як виступила українська бігунка на чемпіонаті світу?

03.03.2024

Заключний змагальний день на чемпіонаті світу-2024 у приміщенні розпочався для України з кваліфікації з бігу на 60 метрів з бар’єрами. Участь у ній взяла 37-річна Анна Плотіцина.

Плотіцина вп’яте у кар’єрі виступила на чемпіонаті світу в приміщенні. У 2018 та 2022 роках українська бігунка долала кваліфікацію, але припиняла участь на стадії півфіналу.

На ЧС-2024 Плотіцина відібралася за прохідним місцем у рейтингу. Однак на самому чемпіонаті припинила виступи вже у кваліфікації.

Як виступила Анна Плотіцина?

Плотіцина потрапила у п’ятий кваліфікаційний забіг. Разом з нею в одному забігу змагалася угорка Лука Козак, срібна призерка Євро-2022 на 100 метрівці з бар’єрами, а також Масай Расселл — бронзова призерка юніорських Панамериканських ігор-2017.

Дистанцію Плотіцина подолала за 8.22 секунди — третій найшвидший забіг у сезоні. Цей результат став п’ятим за підсумками кваліфікаційного забігу.

Загалом же кваліфікацію Плотіцина завершила 32-ю з 39 учасниць, що пробігли дистанцію. Найшвидшою на цьому етапі стала полька Пія Скшишовська, яка подолала її з особистим рекордом сезону (7.80 секунд).

Після завершення кваліфікації Плотіцина дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, в якому зазначила, що зробила все можливе, щоб показати хороший результат. “Зробила все, що в моїх силах. Нарікати нема на що. Задоволена бути тут, бути частиною української команди на світовій арені”, — сказала після забігу атлетка.

“Результат? В Україні кращого немає, тому окей. Результат добрий. Літній сезон? Олімпійські ігри плануються”, — додала Плотіцина.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: