На Сумщині помер чоловік, який одночасно хворів на грип і COVID-19

04.03.2024

Про це повідомив головний державний санітарний лікар області Володимир Збаражський.

«В цілому по області за 9 тиждень року пороги середнього рівня інтенсивності епідемічного процесу не були перевищені. Проте перевищення реєструвалось в Кролевецькій міській ОТГ (на 15 %), сільських населених пунктах Роменської міської ОТГ (на 15,6 %) Бездрицькій (на 26,4 %) та Березівській (на 23 %) сільських ОТГ. Головам органів місцевого самоврядування на цих територіях рекомендовано впровадити обмежувальні протиепідемічні заходи до нормалізації епідситуації. Найбільше зменшилась дитяча захворюваність в Охтирському районі (-25 %). В Конотопському районі показник зростає другий тиждень поспіль».

За 9 тиждень року зареєстровано 4415 випадків, що на 763 менше, ніж минулого тижня.

Кількість лабораторно підтверджених випадків грипу зменшилась 18 до 12: 8 в Сумській, 1 в Конотопській міських, 3 в Миколаївській селищній ОТГ.

Також зменшилась кількість випадків грипу, діагностованих за клінічними ознаками, – із 73 до 55: 51 в Сумській, 1 в Охтирській, 1 в Лебединській міських 1 в Боромлянській та 1 в Чернеччинській сільських ОТГ.

Захворюваність на COVID-19 також зменшилась – з 53 до 41.

Госпіталізовано 31 хворих з COVID-19 . Найбільша кількість госпіталізованих у Шосткинському районі (14).

У реанімації перебуває двоє хворих з COVID-19 у Конотопській і Сумській ОТГ.

Протягом тижня помер один хворий, який одночасно хворів і на грип і на COVID-19. Це мешканець Чернігівської області, віком 71 рік, не щеплений проти COVID-19за останні 12 місяців.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: