У Тростянці реконструюють залізничний вокзал

04.03.2024

У Тростянці розпочали роботи з підготовки до реконструкції залізничного вокзалу. Його пошкодили в лютому-березні 2022 під час окупації міста військовими РФ. Про це повідомили в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Тростянець пережив місяць окупації та був звільнений наприкінці березня 2022 року. Залізничний вокзал армійці РФ використовували як одну з вогневих позицій. Також там був їхній склад та катівня.

Будівля побудована 1982 року.

Проєкт відновлення вокзалу зберігає його автентичну форму та додає сучасного функціонала – залізничний вокзал і автобусну станцію поєднають в одній будівлі, йдеться в повідомленні Держагенства з відновлення. За інформацією відомтсва, квиткові каси розміщуватимуться окремо, а зала очікування залишиться спільною. Це буде сучасний, інклюзивний простір з місцями захисту для цивільного населення. Він об’єднає можливості залізничного та автобусного сполучення, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту.

Нині розпочали підготовчі роботи та облаштували будівельні майданчики. Демонтують пошкоджені конструкції на 1 поверсі.

За даними Держагенства з розвитку, реконструкція вокзалу проводиться в межах реалізації урядового експериментального проєкту від­новлення населених пун­ктів, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Повністю завершити відбудову, згідно з робочим графіком, планують до кінця листопада 2024 року.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: