Як волонтери у Сумах прилаштовували безпритульних тварин

05.03.2024

У Сумах провели акцію “Весняне щастя в дім” у центрі перетримки Сумського товариства захисту тварин. Впродовж двох днів – 2 та 3 березня – притулок приймав гостей на презентацію-прилаштування.

Цього року волонтери центру вирішили спростити формат акції. Люди могли приходити до тварин, подивитися, погуляти, обрати собі друга. Співорганізаторка заходу Наталія Рудакова розповіла, що зараз прилаштувати собаку важче.

Розважальної програми у нас немає, є тільки вигул і прилаштування собак. Вони зараз тільки додаються, прилаштували дуже мало, це і війна, і сезонність – усе на це впливає. Додаються собаки, нещодавно приїхали з Києва, з недолугого притулку, над ними знущалися, зараз вони соціалізуються, потрошку почали їх вигулювати. Чекаємо на нову евакуацію.

Людей, розповідає Наталія, за два дні прийшло чимало. Вигуляти вдалося навіть собак-підлітків, які потребують активної соціалізації. Декілька людей пішли з думками про те, щоб згодом взяти вихованця додому.

У мене своїх було дві, так сталося, що вони вже старенькі. Собачок немає, а без собачок я не можу. Вирішила спробувати, сьогодні перший раз. Поки я ще від своїх собак не відійшла, поки гуляю, а там буде видно, але я вже придивилася, сподобався один пес великий, розповіла відвідувачка центру перетримки Валентина Бучнєва.

Люблю собак з дитинства, але у мене коти вдома, тому я відриваюсь тут, розповіла відвідувачка Наталія Вострокнутова.

У притулку загалом утримуються кілька сотень собак, значна частина яких – врятовані з зон бойових дій. Кільком волонтерам, які доглядають собак, часто не вистачає часу, щоб вигуляти і соціалізувати всіх, – розповіла Наталія Рудакова.

Приїхали вперше, познайомити дитину з собачками, погодувати їх і погуляти. Ми любимо собачок, тому приїхали погратися з ними. – Якого собаку обрали для вигулу? – Нам дали найменшеньку, сказали, що буде спокійна, щоб дитина могла тримати її.

Це у мене собачка Дарсі. Вона дуже розумна. Мені хочеться, щоб знайшлись господарі сьогодні, які б її забрали. Тут дуже багато собачок, яких можна взяти. Я влітку брала участь у трьох фестивалях, і сьогодні прийшла на фестиваль також, розповіла ДІана Дмитрієва, відвідувачка центру перетримки.

За словами волонтерів, крім помічників для вигулу, притулок товариства захисту тварин завжди потребує круп, м’яса та амуніції.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: