“Я досі не вірю”. Емоції перших переможців Дефлімпійських ігор-2023 у лижних перегонах

05.03.2024

Коментарі українських лижників Єлізавети Нопрієнко та Руслана Денисенка.

Перші медалі зимових Дефлімпійських ігор-2023 — головних змагань серед спортсменів з порушеннями слуху, що тривають у турецькому Ерзурумі, — Україні принесли лижні перегони. За стартовий день змагань “синьо-жовті” завоювали чотири нагороди в гонках класичним стилем та очолили медальний залік.

У призах першою опинилася Єлізавета Нопрієнко, яка виборола “золото” на дистанції 5 км. У чоловічій категорії 10 км п’єдестал був повністю українським: до топ-3 увійшли Руслан Денисенко, Андрій Андріїшин та Дмитро Мажаєв.

Після перемоги Нопрієнко та Денисенко поділилися враженнями від виступу в коментарі НКСІУ та оцінили гонки, що принесли їм дебютні дефлімпійські титули в кар’єрі.

Що сказали чемпіони

Єлізавета Нопрієнко

“Траса була дуже важкою для мене, тому що було слизько. На якихось проміжках був свіжий сніг, тому лижня гальмувала, а десь ковзала. Бігти могла, тільки віддаючи всі свої сили руками, і в другу чергу ноги підключалися.

Перед стартом було хвилювання. Переживала, чи вийде в мене, але все ж таки я змогла витримати цю трасу, до кінця пройти її. Дуже радію, що я змогла вибороти перше “золото” для нашої країни”.

“Хочу присвятити цю перемогу Збройним силам України, що дали можливість нам виступати на міжнародних змаганнях такого рівня, й виступати достойно. Дякую вам”.

Руслан Денисенко

Український подіум на Дефлімпіаді-2023: лижники Руслан Денисенко, Андрій Андріїшин та Дмитро Мажаєв. Фото: National Sports Committee for the Disabled of Ukraine

“До старту відчув себе більш впевненим, не сумнівався [в результаті]. Після старту вже інші думки з’явилися, але я їх переборов. Додавав швидкості, сили. Відчував, що можу це зробити, і так ішов до фінішу. У мене вийшло посісти перше місце. Я досі не вірю”.

“Почував себе нормально, але висота тут велика: дихати важко було. На першому колі нормально, на другому теж, а на третьому-четвертому було складніше. Але я віддав усі сили задля цієї перемоги”.

Що відомо про перших переможців Дефлімпіади-2023

Єлізавета Нопрієнко — 25-річна українська лижниця, яка представляє Київську область; дефлімпійська чемпіонка (2024), дворазова бронзова призерка Дефлімпійських ігор-2019. Ці Ігри для неї треті в кар’єрі.

Руслан Денисенко — 23-річний український лижник, який представляє Сумську область; дефлімпійський чемпіон (2024), бронзовий призер Дефлімпійських ігор-2019. На такому рівні виступає вдруге в кар’єрі.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: