За минулу добу жителів Сумщини ошукали на понад 343 тисячі гривень

05.03.2024

Вчора до Сумського районного управління поліції звернулось сім громадян, які стали жертвами шахраїв. Заявники повідомляли правоохоронцям, що їм надходили повідомлення про можливість отримання грошової допомоги від нібито держави. Намагаючись її оформити, заявники переходили за фішинговими посиланнями. Як наслідок – просто втрачали власні кошти з банківських рахунків.

А дві жительки міста Білопілля під час спроби продажу свого товару в мережі Інтернет натрапляли на недобросовісних покупців. Зловмисники вводили в оману потерпілих, а ті власноруч перераховували на рахунок аферистів грошові кошти.

Троє громадян при зверненні до поліції розповідали про те, що їм телефонували невідомі та, представившись працівниками банків, повідомляли потерпілим, що невідомі нібито намагаються зняти гроші з їхнього рахунку. Щоб цього не допустити, треба повідомити чотиризначний цифровий код, який надійде в смс-повідомленні. Аби вберегти свої заощадження від шахраїв, потерпілі виконували телефонні вказівки. А через деякий час з їхніх банківських карток були списані гроші.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: