Сумчанка, введена в оману аферистом, перерахувала йому майже 70 тисяч гривень

05.03.2024

Вчора до Сумського районного управління поліції з заявою про злочин звернулася 48-річна жителька обласного центру. Жінка розповіла правоохоронцям, що їй на мобільний телефон надійшло повідомлення нібито від банка про можливість отримати 6500 гривень допомоги. Через кілька хвилин жінці зателефонував невідомий чоловік, який назвався Кирилом, та сказав, що є представником служби безпеки банку. У розмові чоловік заявив, що з банківської картки власниці нібито було знято понад шість тисяч гривень. Та здивувалася, бо навпаки очікувала поповнення рахунку «допомогою».

Тоді «працівник банку» сказав, що, очевидно, шахраї отримали доступ до банківського рахунку жінки і намагаються поцупити гроші, та щоб вберегти їх запропонував «перерахувати кошти на інші, безпечні банківські картки, з яких вони через деякий час повернуться назад». Врешті, сумчанка, будучи введеною в оману аферистом, перерахувала грошові кошти в сумі майже 70 000 гривень зі своєї банківської картки на вказані їй банківські картки.

Коли ж їй зі справжнього банку почали надходити повідомлення про зняття з рахунку грошей, жінка зрозуміла, що її ошукали.

Наразі у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці розпочали розслідування.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: