Як працює дитячий садочок у Сумах, біля якого влучив “Шахед”

06.03.2024

Вночі 6 березня російські військові обстріляли місто Суми безпілотниками типу “Шахед”. Відомо про три влучання. Одне з них сталося біля дитячого садочка.

Цей дитячий садочок розташований за кількадесят метрів від місця влучання російського Шахеда. Вибуховою хвилею у навчальному закладі вибило вікна – поруч ще лежать зібрані уламки.

П’ять вікон вибито в групі раннього віку, в загальному приміщенні, і о другій ночі ми всі були тут, розповіла директорка садочка Олена Барабан.

Дитячі стільці сьогодні порожні — дітей з двох груп раннього віку, які навчаються у приміщеннях, де нині пошкоджені вікна – а це 40 вихованців – сьогодні у садочок батьки не приводили.

Батьків ми про це повідомили, а завтра, сподіваюсь, нам зроблять, допоможуть в ремонті вікон і ми приймемо наших малих дітей, розповіла вихователька Лілія Суворова.

Всередині приміщення розкидане скло прибрали одразу, говорить Олена Барабан.

Найменші наші дітлахи тут знаходяться, сьогодні саме сюди потрапило все. Пошкоджене вікно з цієї сторони і в другій групі також така сама ситуація…Теж вікно все в тріщинах.

Олена Барабан припускає, що 7-8 березня повноцінна робота садочка відновиться. Поки ж чекають на будівельні матеріали, аби закрити вибите скло.

В садочок є запит на 10 листів ОСБ та плівку, для того, щоб закрити вікна, є великий запит на амбулаторію та декілька вікон в школі. У першу чергу закриваємо потреби цивільного населення, так як людям холодно, в першу чергу видаємо населенню, десь за дві годинки будемо закривати комунальні заклади, – розповів керівник гуманітарного центру “Проліска” Олексій Сахно.

Поки очікують на будівельні матеріали, інші групи працюють у звичайному режимі, говорить директорка садочка. Окрім цього, не припиняли роботи й по облаштуванню укриття – за словами Олени Барабан, ремонт бомбосховища у навчальному закладі мають закінчити до кінця квітня.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: