“Здавалось, будинок підстрибнув і загойдався”. Очевидці розповіли про влучання безпілотника у п’ятиповерхівку у Сумах

06.03.2024

У ніч проти 6 березня Суми атакували “Шахедами”. Зафіксовано три влучання у різних частинах міста, повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації. Близько першої ночі, під ударом опинилася житлова п’ятиповерхівка по вулиці Паркова.

Близько 50 років мешкає в п’ятиповерхівці Лариса Семерня. Жінка каже: чула потужний вибух, — у квартирах повибивало шибки.

В час ночі вибух сильний. Як мопед їде, оце ж так шахеди ці, і в мене відразу вибило в одній і другій спальні стекла. Раму всю понівечило, я перелякалась до жаху. Але понад усе у нас постраждав під’їзд.

Люди ж спали, бо час то був нічний. Такий удар був, що, здавалось, будинок підстрибнув, загойдався, Боже мій. Я підхопився, глянув, балкон – всі шибки вилетіли, розпвів Микола Мартинов.

У сусідніх будинках також пошкоджені вікна. Люди закривали їх самотужки. Згодом представники гуманітарної місії “Проліска” роздавали людям будівельні матеріали, аби закрити пошкоджені вікна.

На першому поверсі цього будинку розташовувалась поліклініка. Тут пошкоджений вхід та усі вікна.

Я не спала, як начебто відчувала. Тільки лягла, воно як гухне. Злякалась, страшне просто, розповіла Наталія Голуб, місцева мешканка.

Спочатку на Харківській вибух був, а потім, відчиняю вікно, не зрозуміла, що трапилось, біля дому “шахед” летить, потім звук, зарево. Удар був. У сусідів вікна пошкоджені, у нас, слава Богу, ще обійшлося. Шоковий стан. Цілу ніч не спали всі. Всі полякались дуже, розповіла Юлія Чорноморченко, місцева мешканка.

На третьому поверсі, внаслідок влучання російського дрону, у п’ятиповерхівці виникла пожежа. Гасили вогонь у трьох квартирах, повідомив речник ДСНС у Сумській області Олег Стрілка.

Зранку на місці рятувальники розгорнули намет, де за потреби мешканці могли зігрітися та допомагали прибирати у квартирах.

З 8:00 на місці запрацював штаб, де працівники соціальних служб фіксували руйнування у квартирах мешканців.

Як повідомили у міськраді 7 березня о 12:00 в актовій залі школи № 27 із мешканцями будинку з вулиці Паркова та прилеглих відбудеться зустріч штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: