У Конотопі шахрай залишив 82-річну пенсіонерку без засобів для існування

07.03.2024

На Сумщині п’ятеро людей втратили свої гроші через злочинні дії шахраїв.

Вчора вранці 48-річна жителька міста Конотоп, в мережі Інтернет, у месенджері Вайбер, побачила повідомлення про можливість отримати «грошову допомогу від ООН». Перейшовши за посиланням зазначеним у повідомленні, заявниця ввела всю необхідну інформацію про себе, в тому числі й конфіденційну, що стосувалася її банківської картки. В результаті такої необачності з картки жінки зникли грошові кошти в сумі 8000 гривень.

Точно за такою ж злочинною шахрайською схемою невідомий аферист заволодів грошима і 52-річного чоловіка з Конотопа. Громадянин, знайшовши у Вайбері повідомлення про виплату матеріальної допомоги нібито від ООН, перейшов за посиланням на сторонній сайт, вказав там секретні дані своєї банківської картки для виплат, після чого з неї зникли грошові кошти у сумі 15 200 гривень.

Також на гачок шахрая потрапила і 82-річна місцева жителька Конотопа. Літній жінці на мобільний телефон зателефонув невідомий, який, назвавшись працівником банку, повідомив її про необхідність оновлення банківських даних. Злочинець випитав у жінки всю необхідну йому інформацію та викрав з картки пенсіонерки 21 800 гривень, залишивши її без засобів для існування.

У Шосткинському районі та в Кролевці дві жінки втратили свої гроші, прагнучи купити товари у невідомих осіб через мережу Інтернет. Жінки зробили передоплату за уподобаний товар, але навіть через кілька днів вони його не отримали. А телефони так званих «продавців», як і буває в таких випадках, після отримання грошей, виявилися недосяжними.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: