Голова Playstation Джим Раян назвав найкращі ігри для кожного покоління консолей

08.03.2024

У Playstation велика подія – президент Sony Interactive Entertainment залишає свій пост після 30 років роботи. Про це Джим Раян оголосив ще у вересні 2023 року. Наостанок багаторічний керівник, який брав активну участь у розвитку ігрової індустрії, назвав найбільш визначні ігри для кожного покоління Playstation.

PS1: Ridge Racer

Вийшовши у далекому 1994 році, перегоновий симулятор Ridge Racer зумів буквально встановити новий формат перегонових ігор, на який надалі орієнтувались розробники в усьому світі. Вперше гра зʼявилася ще на аркадних автоматах, а вже після була адаптована для першого покоління Playstation. Не дивно, що у наступні роки Ridge Racer отримав декілька продовжень, а сьогодні вважається одним із класичних представників ретро-ігор, про який памʼятають навіть через 30 років. В індустрії азартних розваг так само друге життя зазвичай отримують класичні ігрові автомати, які зібрані на https://b-p.com.ua/gralni-avtomaty-vid-1-grn/ та досі знаходять своїх шанувальників.

PS2: Grand Theft Auto 3

Реліз GTA 3 заведено вважати поворотною подією для ігрової індустрії, а саму гру справедливо вважають культурним феноменом, який утворив цілий окремий напрямок. GTA 3 стала першою частиною легендарної франшизи, де гравці могли керувати персонажем у звичний сьогодні спосіб “з-за спини”. Вийшовши у 2001 році, гра дивувала свободою дій та рішень, відкритим світом та захоплюючим сюжет кримінального бойовика.

PS3: Uncharted: Drake’s Fortune

Перша частина пригод про Натана Дрейка вийшла у 2007 році, а сама серія ігор входить до золотої колекції Playstation. Uncharted став тим проектом, який довзолив закохати у PS3 гравців в усьому світі, розкриваючи можливості консолі на повну. 

PS4: Spider-Man

Ключовою грою для покоління приставок PS4 та PS4 Pro Джим Раян обрав важливу для Sony історію про Людину-Павука, перша частина якої вийшла у 2018 році, хоча сама консоль 4 покоління зʼявилась ще у 2013 році. Вибір зрозумілий, адже проєкт встиг отримати десятки нагород та найвищі оцінки:

Найпопулярніша гра про супергероїв у США;

Найкраща гра 2018 року за версією багатьох видань;

Перемога в десятках номінацій за найкращий сюжет, саундтрек, анімацію тощо.

Раян зазначив, що саме Spider-Man стала ідеальною грою, яка дозволила повністю зосередитись консолях наступного покоління.

PS5: God of War Ragnarök

Історія про відважні пригоди батька і сина у світі скандинавської міфології довгий час залишалася ексклюзивом для Sony та візитівкою консолі, проте згодом частина все ж вийшла на ПК. Ragnarök є прямим сюжетним продовженням історії, що вийшов у 2022 році та став однією з найпомітніших ігор в останні роки на PS5. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: