Бренд Meizu йде з ринку смартфонів

08.03.2024

Сучасний ринок смартфонів прямо зараз переживає чергову технологічну революцію, яка повинна вже у найближчому майбутньому вивести користування гаджетами на новий рівень завдяки інструментам штучного інтелекту. Цим шляхом вже йдуть світові лідери ринку, проте відомий китайський бренд Meizu обрав вирішив діяти рішуче.

Акцент на штучний інтелект

Останні декілька років інструменти штучного інтелекту набувають все більшого розповсюдження, а людство має змогу спостерігати за їх розвитком та новими досягненнями буквально щодня. Своє застосування вони знаходять буквально скрізь – від медицини до азартних розваг. Останній напрямок особливо активно бере на озброєння штучний інтелект, погіршуючи якість роботи гральних майданчиків. Наприклад, умовний Парі Він промокод цілком може бути згенерований ШІ, враховуючи персональну поведінку гравця.

Цілком очевидно, що найбільш відчутний вплив штучного інтелекту варто очікувати саме у сучасній техніці, а відправною точкою для цього вже став 2024 рік. Нагадаємо, що презентована на початку року флагманська модель Samsung Galaxy S24 зробила штучний інтелект центральним нововведенням, а Apple вже анонсував революційні зміни у цьому напрямку із виходом нових моделей Iphone та наступної iOS.

Задля зосередження уваги на інструментах штучного інтелекту у Meizu прийняли рішення взагалі відмовитися від випуску нових смартфонів та навіть призупинили роботу над анонсованими моделями.

Чого чекати?

Приклад Meizu не перший – раніше компанія LG також вирішила зосередити зусилля на вивченні штучного інтелекту. Причина очевидна – у компанії вважають, що майбутнє технологій саме за ШІ, тому зараз необхідно зосередити інвестування у цьому напрямку.

Таким чином у Meizu взяли орієнтир на так звані “пристрої завтрашнього дня”. Подробиць поки не так багато, проте до кінця 2024 року світ має побачити новий революційний девайс, у якому будуть зосереджені найактуальніші досягнення інструментів штучного інтелекту. Заради цього компанія відмовилася від розробки очікуваних моделей:

Meizu 21 Pro;

Meizu 22;

Meizu 23. 

При цьому у компанії запевняють, що продовжать технічну підтримку та оновлення смартфонів більш ранніх моделей, які вже на ринку.

Насправді ж необхідно констатувати також і той факт, що в умовах сучасної конкуренції Meizu відверто марно сподіватися на лідерство у власному сегменті. Так, наприклад, у компанії зазначають, що сучасні смартфони досягли такого рівня, що практично усі нові моделі можуть гарантувати приблизно однаковий рівень якості, а життєвий цикл гаджетів збільшується.

До того ж до уваги береться також і сучасний загальний стан світового ринку смартфонів, який переживає непрості часи, а аналітики зазначають, що інтерес користувачів до нових моделей спадає.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: