На Сумщині значна частина об’єктів цивільного захисту не відповідає нормам

08.03.2024

Прокурори встановили, що значна частина об’єктів цивільного захисту на Сумщині не відповідає нормам та стандартам визначеним чинним законодавством.

Питання належного утримання захисних споруд було предметом обговорення на нарадах під головуванням керівництва обласної прокуратури, за результатами яких визначені конкретні заходи щодо забезпечення стану законності у цій сфері. З цієї метою налагоджено взаємодію між відповідними уповноваженими суб’єктами, правоохоронцями та органами влади.

Реалізуючи представницькі повноваження на захист державних інтересів органи прокуратури Сумської області направили до суду 35 позовних заяв щодо зобов’язання власників та балансоутримувачів привести захисні споруди у належний стан. Мова йде про 12 тисяч квадратних метрів, у яких, за потреби, може перебувати більше 10 тисяч жителів області.

Наразі судом розглянуто та задоволено 14 таких позовів.

За одним з таких позовів облаштовано укриття площею 364 кв м, де, за потреби, може безпечно перебувати 300 осіб. У ньому встановлено вентиляційну систему, ліжка, додаткові запасні виходи, медичний пункт, доступ до питної води.

За друге півріччя 2023 року за втручання органів прокуратури в готовність приведено укриття місткістю понад 2 000 осіб, повідомили в Офісі генпрокурора України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: