Поліцейські вибухотехнічної служби навчають дітей мінній безпеці

09.03.2024

Основну увагу дітей спрямовано на правилах поведінки при виявленні незнайомих предметів, боєприпасів або їх елементів. Адже ці знання можуть запобігти нещасним випадкам або врятувати життя.

Цього разу співробітники відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області побували у Низівському закладі дошкільної освіти Садівської сільської ради. Під час заходу сапери поліції наголошували на тому, що перш за все треба бути максимально уважними й обережними на територіях, де тривали чи тривають бойові дії або були стоянки військових країни-агресора. Адже в таких місцях можуть досі знаходитися вибухові «сюрпризи».

Поліцейська ознайомила дітей з розповсюдженими видами боєприпасів та вибухівки, на які можуть натрапити діти. Також, розповіла про дії при виявленні таких небезпечних знахідок. Зокрема про те, що не можна ні в якому випадку наближатися, рухати, підіймати з землі знайдені боєприпаси, їх частини та елементи, або інші підозрілі предмети. Це може бути вкрай небезпечно!

Крім того, кожна дитина й дорослий повинен пам’ятати, що у разі виявлення вибухівки або боєприпасів, необхідно негайно залишити небезпечне місце, тим же шляхом, яким ви прийшли та терміново повідомити поліцію за спеціальним номером 102.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: