Тростянчани попрощалися із захисником Олександром Селегенем

10.03.2024

9 березня Тростянецька громада знову в скорботі: погожої березневої днини прощалися з героєм-захисником, солдатом Олександром Селегенем.

У Тростянці, на кладовищі по вул. Луніна, відбулась церемонія прощання та поховання Героя з усіма військовими почестями. Сотні тростянчан зустрічали траурну ходу «живим коридором» – стоячи на колінах, від будинку Героя по вулиці Раїси Кириченко до самого цвинтаря. Зупинялися водії, виходили з автівок, ставали на коліна і плакали разом з близькими…

Усе життя загиблого Героя було пов’язане із рідним Тростянцем. Тут він народився і виріс, закінчив міську школу № 3. Після закінчення школи отримав у Тростянецькому СПТУ №25 професію столяра. Працював на підприємствах міста, останнім часом у службі таксі, де зарекомендував себе найкращим чином.

Тростянчанка згадує: «Олександр був настільки надійним водієм, що я викликала таксі, садила дитину в машину, і він сам відвозив дитину на гурток чи до музичної школи. Я довіряла йому свою дитину без вагань, бо знала – він надзвичайно відповідальний».

Був люблячим батьком для двох синочків, турботливим сином для старенького татуся.

Під час окупації Тростянця проявив себе мужнім, сміливим та чуйним: спілкувався з сусідами, підтримував їх морально, ділився харчами з тими, хто цього потребує. Відразу після визволення Тростянця Олександр вирішив присвятити своє життя захисту рідної України від російської навали: став до лав територіальної оборони, а у квітні 2022 року добровольцем пішов до лав Збройних сил України. Служив Олександр Олексійович старшим механіком-водієм механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти 60-ої окремої механізованої Інгулецької бригади.

У жовтні 2022 року родину Селегень спіткала тяжка звістка: Олександр зник безвісти у районі населеного пункту П’ятихатки Бериславського району Херсонської області. До останнього рідні і близькі сподівалися, що він повернеться додому. Але, на жаль, чуда не сталося. Надійшла звістка, що Олександр Олексійович Селегень 19 жовтня 2022 року загинув смертю Героя…

Попрощалися з загиблим Героєм і низько вклонялися його світлій пам’яті рідні та близькі загиблого Героя, бойові побратими, представники Тростянецької міської ради, духовенство, небайдужі жителі громади…

«З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну солдат Селегень Олександр Олексійович став на захист своєї Батьківщини. Він був надійним бойовим побратимом, відрізнявся стійкістю характеру, силою духу. На жаль, солдат повернувся назавжди додому на щиті. Біль цієї втрати неможливо загасити», – промовив на траурному мітингу старший лейтенант Владислав Заброда – офіцер Охтирського першого відділу районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки.

На честь загиблого воїна військові здійснили три залпи, та після виконання Державного гімну України передали жовто-синій стяг батькові Героя… Спи спокійно, дорогий наш захисник, вічна, світла тобі пам’ять та безмежна шана, повідомили в мерії Тростянця.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: