Винесли вирок мешканцю Білопілля, який погрожував підірвати кафе

10.03.2024

Що може бути у людини в голові, яка у військовий час погрожує навколишнім підірвати гранату, і чим для неї та оточуючих міг закінчитися подібний жарт – неважко припустити. Саме таку справу «жартівника» 15 лютого розглянув Білопільський райсуд.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений підтвердив, що 18 грудня 2023 року близько 17 години він зайшов до кафетерію, що поруч із зупинкою громадського транспорту в Білопіллі (до речі, біля школи). У кафе якраз перебували дві жінки. Сівши на стілець біля прилавку, чоловік засунув праву руку під куртку та повідомив, що має гранату, за допомогою якої підірве кафетерій. При цьому жестами показав, що тримається за кільце гранати. У подальшому працівники поліції, які приїхали за викликом, приблизно протягом години намагалися його заспокоїти та переконати припинити хуліганські дії. Коли до приміщення кафе зайшов знайомий майор поліції, він свої дії припинив. «Жартівнику» пощастило, що потім на емоціях постраждалі жінки не розрахувались з ним хоча б добрим ляпасом.

Суд також був дуже лояльним до чоловіка. Врахував, що обвинувачений у повному обсязі визнав свою провину в інкримінованому йому злочині. До того ж потерпілі заявили, що претензій матеріального й морального характеру до чоловіка не мають і просили призначити йому покарання, не пов’язане з ізоляцією від суспільства. Таким чином, суд кваліфікував дії підсудного за ч. 1 ст. 296 КК України – як грубе порушення громадського порядку, що супроводжувалося особливою зухвалістю, та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі на строк 1 рік, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік. Вирок може бути оскаржений у Сумському апеляційному суді.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: