У Сумах попрощалися із захисником Русланом Іваненком

10.03.2024

У Сумах провели в останню путь захисника Руслана Іваненка. Він був розвідником, пішов добровольцем на початку широкомасштабного вторгнення, загинув у бою в Донецькій області.

10 березня у Свято-Миколаївському храмі у Сумах прощалися з розвідником Русланом Іваненком. Військовослужбовець загинув 4 березня в бою на Донеччині. Провести захисника в останню путь прийшли його близькі і знайомі. Рідні Руслана приїхали з Вінницької області, звідки він родом.

Добра, хороша дитина була. Життєрадісний, милосердний, дуже хоробрий був, справедливий, – сказала тітка загиблого пані Галина.

Фото: ГУНП в Сумській області

Він змалечку любив історію, шанував Степана Бандеру, дуже любив Україну. В нього була мрія, він навіть коли був там, мріяв творити історію і мріяв написати книгу про ті події, через які він проходив, розповіла вчителька Руслана Іваненка Ірина Савчук.

У рідному селі Перемога на Вінничині Руслан організував гурток корисних справ, – згадує його двоюрідний брат Олександр.

Прибирали в лісі і такими добрими справами займалися в нас.

Фото: Суспільне Суми

Олександр розповів, що Руслан переїхав у Суми, коли одружився. З майбутньою дружиною познайомився під час учбової практики в Німеччині.

Він справжній патріот, він пішов сам. Він сказав: Хто як не я буде захищати своїх дітей, свою рідню

Фото: Суспільне Суми

Ми його збивали, казали: “Чекай повістку”. А він раз пішов – у військкоматі йому відмовили, другий – відмовили, третій, а на четвертий раз сказав: “Якщо не дасте повістку, я тут намет поставлю і буду тут”. Пішов. Він так розумів, що це треба, що це обов’язок, сказала мама Руслана Іваненка, Любов.

Як розповіла мама Руслана, Любов, в нього залишився син, йому 4 роки.

Він його дуже любив, він для нього жив, він пішов його захищати.

Фото: Суспільне Суми

Руслану Іваненку було 28 років. Поховали захисника на Алеї Слави Баранівського кладовища.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: