У Сумах поховали бійця Андрія Штиркова, якого два роки вважали зниклим безвісти

10.03.2024

Через два роки після загибелі в Сумах поховали бійця Андрія Штиркова. Весь цей час чоловік вважався зниклим безвісти.

Загинув він 16 квітня 2022 року біля населеного пункту Нове Лиманського району Донецької області, виконуючи бойове завдання, повідомили в Сумському центрі комплектування. Відспівали воїна в Свято-Георгіївському храмі.

“Спочатку сказали, що він загинув, і все, але ж серце матері…Хочеться вірити, що дитина жива. ДНК робили неодноразово, її викликали неодноразово, ми сподівалися, що він буде живим. В грудні було перше підтвердження, вона мені про це сказала, а потім сказала, що на початку січня буде друге. Коли прийшло це підтвердження, вона відчинила двері, і я без слів все зрозуміла”, — розповіла знайома родини загиблого Тетяна Полянська.

У загиблого залишився син, схожий на батька, розповіла Тетяна Полянська.

Євген працював разом з Андрієм Штирковим у Польщі. Чоловік згадує: “Він був дуже гарною людиною, другом, колегою по праці. У мене є останнє відео, він мені надсилав, мене на роботу запрошував, і буквально через тиждень-два почалося вторгнення. Він пише-дзвонить: звільняюсь, піду на війну. Потім кілька фотографій надіслав, осколкове поранення було у нього, «завтра виписують – їду знову в частину», і більше про нього нічого не знаю”.

“Ми довго працювали з його бабусею, яка його виховувала, у Лікарському фізкультурному диспансері, він ріс на наших очах, був доброю такою дитиною, весь кучерявий, красивий хлопчик. Він герой через те, що він поїхав у Польщу, жив там із сім’єю, а 25 чи 26 лютого він вже був у Сумах, де він проходив в АТО службу”, — розповіла знайома родини загиблого Антоніна Курносенкова.

Солдату Андрію Штиркову назавжди залишилось 36 років. Поховали захисника на Алеї Слави Баранівського кладовища.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: