144 жителям чотирьох сіл Сумської області поновили право на соціальний захист

12.03.2024

У січні 2024 року до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшло звернення депутатів Путивльської міської ради VIII скликання Конотопського району Сумської області стосовно внесення сіл Козаче, Малушине, Мишутине та Сімейкине Путивльської міської територіальної громади Конотопського району Сумської області до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309.

Вищезазначені села зазнають постійних обстрілів з боку російських військових, і їхні жителі змушені залишити своє житло, з міркувань безпеки.

Однак скористатись правом на соціальний захист, передбачений чинним законодавством для внутрішньо переміщених осіб, жителі вказаних сіл не могли.

З метою сприяння у вирішенні порушеного питання Уповноваженим були скеровані відповідні запити до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Сумської обласної військової адміністрації.

Наказами Мінреінтеграції від 25.01.2024 № 19 та 05.02.2024 № 30 зазначені села були внесені до Переліку зі статусом можливі бойові дії з 01.03.2023 до сьогодні.

Таким чином, 144 жителі сіл Козаче, Малушине, Мишутине та Сімейкине зможуть скористатись правом на соціальний захист.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: