У Сумах стартував чемпіонат України з індорхокею серед дівчат

12.03.2024

12 березня у Сумах стартував чемпіонат України з індорхокею серед дівчат 2010-2011 років народження. Участь у ньому беруть 6 команд з Сум та Полтави.

У першому поєдинку турніру на майданчику зустрілись вихованки двох сумських хокейних шкіл. Діана Тагієва представляє спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву “Динамо” і тренує першу команду збірної Сумської області. Її колега Микола Шаповал тренує дівчат другої команди Сумської обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

“Я думаю, це будуть цікаві, захоплюючи ігри, може десь несподівані будуть рахунки. Але ми сподіваємося, що в нас дуже добрий цей вік. І я сподіваюся, що в нас буде все добре, вийде все задумане”, – розповіла Діана Тагієва.

“Гра покаже, хто як готовий на сьогодні, я ще не знаю. Головне віддатися повністю грі, то чому ми навчали, ми повинні втілювати в результат”, – пояснив Микола Шаповал.

Змагання відвідала головна тренерка “Сумчанки” та збірних команд України Світлана Макаєва: “Це вже дівчата, які багато років займаються. Вже вони плануються в збірну до шістнадцяти років, декому з них по чотирнадцять років, а вже плануються. Так що маємо зірочок”.

Рахунок у матчі відкрили дівчата зі збірної Сумської області. На другій хвилині відзначилась Марія Михайленко. На першу перерву команди пішли з рахунком 5:0 на користь збірної Сумської області. У другому таймі вихованки Діани Тагієвої забили ще чотири голи у ворота суперниць, свої ворота залишивши “сухими”. У підсумку – 9:0 на користь першої команди збірної Сумської області.

“Прорив, ми дуже тренувалися гарно, і тому це результат нашої роботи”, – зазначила Марія Михайленко.

Про те, як відбуватиметься чемпіонат України розповів головний секретар змагань Володимир Ходаєв: “Граємо за коловою системою, вона найбільш справедлива, оптимальна. Всі зможуть зіграти з кожною командою та визначимо переможця наших змагань”.

За підсумками першого ігрового дня змагань лідирують перша команда збірної Сумської області та збірна міста Полтави, які виграли по дві гри. По одній перемозі після першого ігрового дня мають перша та друга команди обласної спортшколи. Без очок поки йдуть друга команда збірної Сумщини та команда СДЮШОР “Динамо”.

suspilne.media

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: