У Сумах ДБР затримало правоохоронця, який розвивав мережу з продажу наркотиків

13.03.2024

Працівники ДБР у взаємодії із СБУ викрили начальника сектору одного з правоохоронних органів Сумщини, який намагався поставити на потік продаж психотропних та наркотичних речовин.

За власними каналами фігурант купував метадон та PVP-солі, після чого зілля перепродував наркозалежним особам. Допомагали правоохоронцю двоє місцевих мешканців, які фасували наркотики та зустрічалися із замовниками.

Сам правоохоронець мав одну з керівних посад у відділі, який займався протидією обігу наркотиків. Також він мав доступ до службової інформації щодо запланованих оперативних заходів, що допомагало йому приховувати власну злочинну діяльність.

Вже з перших продажів ділки заробили майже 50 тисяч гривень. Втім, у їхніх планах було нарощення обсягів збуту та отримання більшого доходу. Для цього правоохоронець навіть почав шукати третього помічника.

Попри його конспірацію ДБР та СБУ задокументували злочинну діяльність та завадили планам із розвитку наркобізнесу.

Після збуту чергової партії наркотиків правоохоронця затримано на «гарячому».

Йому та двом його спільникам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та психотропних речовин, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі (ч. 2 ст. 307 КК України).

Вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура, повідомили в ДБР.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: