Одномісні намети: особливості й призначення 

13.03.2024

Намети — цікавий винахід, що може слугувати тимчасовим приміщенням. Намети використовують на природі, в походах, в подорожах. Вони виглядають як каркас, на який напинають тканину. Така конструкція є захистом від снігу, вітру, дощу, спеки. Такий мобільний будиночок дозволяє більш-менш комфортно переночувати чи відпочити у похідних умовах.

Кому ж варто купити палатку одномісну, і в яких випадках така модель найбільш доречна? Невеликий намет ідеальний для організації спального простору для однієї людини. Та й транспортувати одномісний намет набагато зручніше, ніж великий кемпінговий варіант. Якщо турист вирушає у піший похід на велику відстань, то одномісний намет — компактний і легкий, не перевантажить багаж. Придбати якісні моделі можна в інтернет-магазині Robinzon.

Види туристичних наметів

Сучасні намети відмінні від своїх прообразів: шатрів, юрт, вігвамів. Хоча принцип той же, але ж каркас, матеріали, тип встановлення спрямовані на зручність і мобільність. Сучасні туристичні моделі мають відповідати наступним вимогам:

легка вага;

міцність основи та тканини;

простота монтажу;

стійкість;

компактність у складеному вигляді;

наявність вентиляції;

захист від вологи й вітру;

наявність додаткового захисту: москітних сіток, двері на блискавці.

Зазвичай каркасно-тканинна конструкція призначена для ночівлі на природі. Верхній тканинний шар має захищати від вологи, а внутрішній — від холоду, протягів та комах.

Правила вибору похідних наметів

Призначення наметів — надати тимчасовий прихисток туристам, рибалкам, мандрівникам. Конструкція має бути зручною та легко встановлюватись, особливо в екстремальних умовах. Часто туристам доводиться розкладати намет швидко, коли починається дощ, і треба терміново встановити укриття.

Загалом при виборі намету потрібно звертати увагу на такі чинники:

розмір;

кількість місць, на яку розрахована модель;

вага;

матеріал виготовлення каркаса;

якість тканини;

метод кріплення;

сезонність;

наявність додаткових функцій: віконця, кишені тощо;

вартість.

Важливо, щоб модель була легкою та компактною в складеному вигляді, тоді її зручно нести. Туристам варто продумати свій вантаж до дрібних деталей, щоби не брати зайвого, але й не забути найнеобхіднішого. А якісний намет — це комфортний та безпечний відпочинок на природі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: