У МВС відреагували на звернення Олександра Качури: загиблих на Сумщині поліцейських відзначать орденом «За мужність»

14.03.2024

Народний депутат Олександр Качура отримав відповідь на своє звернення до міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка щодо гідного вшанування пам’яті поліцейських Оксани Новик та Олега Юрка, які загинули під час обстрілу у Хотінській громаді Сумського району 27 лютого.

«Найкращий спосіб віддати шану полеглим – це вписати їх імена в історію України та соціальна підтримка їх родинам. Направив звернення міністру МВС щодо представлення правоохоронців до відзначення нагородами за їх службу та допомоги їх рідним», – повідомляв у дні трагічної події Олександр Качура.

Як стало відомо, у МВС уважно ознайомилися зі зверненням народного депутата і вже підготували необхідні документи для відзначення загиблих поліцейських.

«Повідомляємо, що 7 березня 2024 року Міністерство внутрішніх справ України надіслало до Офісу Президента України матеріали щодо нагородження підполковника поліції Новик Оксани Володмирівни та підполковника поліції Юрка Олега Миколайовича державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)», – йдеться у листі відомства.

Олександр Качура подякував Міністру МВС України Ігорю Клименку за оперативне реагування.

«Ми маємо пам’ятати подвиг кожного, залишаючи їх імена в історії боротьби України за незалежність, а також підтримувати їх родини», – наголосив парламентар.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: