За програмою “Сади Перемоги” 150 сімей у Шосткинській громаді отримають підтримку

15.03.2024

Минулого року у Шосткинській громаді вперше була запроваджена програма підтримки самоорганізації населення під назвою “Сади Перемоги”. В цьому році її дію продовжено з деякими змінами, які врахували вивчаючи потреби населення.

В межах затвердженого бюджету програми «Сади Перемоги», який у цьому році склав 600 000 гривень. вирішено перенаправити кошти.

«Замість обладнання та техніки на 200 000 буде придбано паливно-мастильні матеріали, саджанці та кущі», – повідомив заступник міського голови Шостки Віталій Могильний.

Цьому рішенню передувала робота зі старостами. Посадовець зазначив, що зміни відбулись після вивчення потреб населення і пояснив, на кого саме розрахована допомога:

«Провели три робочі групи старости. Вже після внесення змін у програму, готові починати закупівлю матеріалів, насіння, добрив для 150 сімей це сім’ї ВПО, які прибули до нашої громади з інших громад. Також для родин загиблих військовослужбовців, поранених або зникли безвісти”.

Віталій Могильний зазначив, що торік ця програма була повністю виконана: “Прибрали інструменти для обробки земельних ділянок, посадковий матеріал, насіння, добриво. Також надали більш великий інструмент безпосередньо на старостинські округи – це електропили, косарки, тачки, тобто якими люди можуть на місцях користуватися”.

Якщо в бюджеті будуть зміни, заступник міського голови зауважив, що було б добре збільшити бюджет програми та закупити у старостинські округи важку техніку.

shostkanews.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: