На Сумщині стартувала лісокультурна кампанія-2024

15.03.2024

У рамках програми «Зелена країна» цього року на Сумщині та Чернігівщині буде висаджено 16 млн сіянців (10 млн з яких весною) на загальній площі 2253 га, повідомляє Північний лісовий офіс.

Переважаючими породами лісів півночі є хвойні – тож найбільше висаджують сосни звичайної. Загалом породний склад цьогорічної лісокультурної кампанії такий: 70% – хвойні породи: сосна, ялина, модрина, 30% – листяні: дуб звичайний, вільха, горіх грецький і береза.

Висаджуватимуть сіянці із закритою кореневою системою (ЗКС) – садівний матеріал, який вирощують у спеціальних ємностях у власних розсадниках філій. Створення лісових культур таким способом дозволить мати кращу приживлюваність сіянців та вирощувати високопродуктивні насадження.

Від загальної кількості сіянців, що будуть висаджені у цьому році, 10% складають сіянці із ЗКС – 1,6 млн.

У 2024 році за інвестиційною програмою ДП «Ліси України» планується відкриття двох лісонасіннєвих центрів з вирощування сіянців із закритою кореневою системою. Завдяки цьому філії на Сумщині та Чернігівщині зможуть у найкоротші терміни отримувати необхідну кількість якісного садивного матеріалу для лісокультурних кампаній.

Весняне садіння у північних філіях ДП «Ліси України» тільки набирає обертів, оскільки тут лісокультурна кампанія розпочалась пізніше, ніж в інших регіонах України. Як і завжди, все залежить від погодних умов.

На цей час лісівники Сумщини та Чернігівщини висадили 641 тис. 846 сіянців.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: