Під білим прапором, з коровами та клунками: евакуація із Рижівки Білопільської громади

16.03.2024

Село в Білопільській громаді російські війська кілька днів поспіль масово обстрілюють з різних видів зброї. Майже цілодобово. Людям доводиться евакуйовуватися самотужки.

Учора жителі виїздили як могли: пішки, на велосипедах, автомобілях. Одне цивільне авто потрапило під вогонь, його росіяни повністю спалили, пише Кордон.Медіа.

Є два волонтери, які допомагають жителям Рижівки. Це два місцевих хлопці, Андрій та Артем. Вони їздять по будинкам, підбирають людей по дорозі з-під обстрілів і вивозять їх на більш безпечну територію. У них є і вантажний автомобіль, за можливості вивозять навіть худобу.

Учора вдалося евакуюватися близько 40-ка людям. Ще приблизно 20 залишалося в селі. Це переважно пенсіонери, з ними зовсім немає звʼязку. Дітей в селі не залишилося, учора остання дівчинка виїхала разом з татом.

Гарно підготовлених місць, людям які евакуювалися, немає. Ті, в кого є родичі, виїздять до них. Але переважно жителі самі шукають вільних місць для тимчасового проживання.

Люди під обстрілами виходили пішки разом зі своїми коровами. Їхали на велосипедах з речами. Один чоловік почепив на власний трактор великий білий прапор і виїздив забираючи по дорозі всіх, хто йде.

Сьогодні евакуація продовжується. Станом на зараз в селі залишається близько 6-ти пенсіонерів.

Відео тут.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: