Доля багатьох мешканців села Попівка на Великописарівщині залишається невідомою

18.03.2024

Евакуація цивільного населення з прикордонних населених пунктів Великописарівської громади вкрай ускладнена через знищення російськими окупантами мосту на Попівку.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів редактор Великописарівської газети «Ворскла» Олексій Пасюга.

«Навіть з великого бажання туди, у село Попівка, неможливо доїхати. Тому люди були змушені якось добиратися сюди, а тут вже селищна рада організовувала разом і поліцією та рятувальниками евакуацію. Перевозили через ті залишки мосту, саджали в автобуси і відправляли вже туди, куди хто хотів.

Попівка залишається відрізаною, і це, мабуть, найбільш багатостраждальне село. Воно було під постійними обстрілами, і лише протягом кількох останніх днів там загинули, за деякими даними, щонайменше п’ятеро людей. Доля багатьох мешканців села залишається невідомою. Рідні телефонують, але там немає зв’язку», — розповів Олексій Пасюга.

Щодо евакуації з Великої Писарівки, то людей ще заздалегідь було вирішено відправляти до Грунської громади Охтирського району. Хто не хоче там залишатися, той з Охтирки має змогу поїхати у будь-який куточок України, сказав Олексій Пасюга.

hromadske.radio

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: