Енергетична ситуація на Сумщині: понад 8 тисяч споживачів без світла

18.03.2024

У зв’язку з загостренням безпекової ситуації на Сумщині зросла кількість знеструмлених абонентів. Станом на 12 годину 18 березня тимчасово без розподілу електроенергії через військову агресію рф 86 населених пунктів у Сумській області (з них 15 частково). Це понад 8 тисяч споживачів, повідомляє АТ “Сумиобленерго”.

Найбільше від обстрілів потерпають енергооб’єкти в Глухівській, Середино-Будській, Путивльській, Хотінській, Краснопільській, Білопільській, Великописарівській і Сумській громадах. Це території, що знаходяться біля кордону з ворогом. Тому роботи з відновлення електропостачання ускладнені через ризик для життя персоналу. Всі виїзди на складні ділянки узгоджуються з військовими, і як тільки така можливість буде – персонал АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» зробить усе можливе для відновлення розподілу електроенергії в кожну домівку. При кожній нагоді бригади енергетиків виїжджають на місця обстрілів окупантів, щоб відновити розподіл електроенергії. Та життя наших людей – у пріоритеті, а безперервні атаки ворога не дозволяють якнайшвидше відновлювати мережі, зазначають в обленерго.

На цю годину на території Сумської області не планується введення ніяких графіків знеструмлень. Жодної вказівки від НЕК «Укренерго» про ліміти споживання чи інші обмеження розподілу електроенергії не було.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: