Минулоріч захворюваність на туберкульоз серед населення Сумської області зросла на 28,7%

19.03.2024

Про стан захворюваності на туберкульоз серед дорослих та дітей Сумщини та методи профілактики небезпечного захворювання під час брифінгу в Сумському обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли головний державний санітарний лікар Сумщини Володимир Збаражський та директор Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Леонід Бондаренко.

«Туберкульоз – це особливо небезпечне захворювання, яке становить серйозну загрозу для життя людини. Наразі ситуація в області є нестабільною. За даними статистики, у 2023 році захворюваність на туберкульоз серед населення області зросла на 28,7%. Особливо відзначається зростання кількості випадків туберкульозу органів дихання – на 32,2%», – наголосив Леонід Бондаренко.

Епідеміологічні дані свідчать про збільшення захворюваності серед дітей та підлітків. Наприклад, у 2023 році кількість випадків серед дітей зросла у 6,5 разів, з 3 до 20 осіб. Захворюваність серед підлітків зросла на 3%.

За словами Леоніда Бондаренка, показник захворюваності на деструктивну форму туберкульозу також збільшився – у 2023 році на 26%, з 459 випадків загалом 165 були деструктивної форми, що підвищує ризик поширення хвороби у середовищі.

Під час брифінгу Володимир Збаражський акцентував увагу на важливості вчасного виявлення туберкульозу, а також превентивних заходах задля попередження хвороби.

«Вартість лікування одного пацієнта, що перебуває на стаціонарі, становить 2144 гривень в день. Легше та дешевше попередити хворобу, чим її лікувати», – додав він.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: