У Тростянці пенсіонерку ошукали на 65 тисяч гривень

22.03.2024

Минулої доби за допомогою до поліції звернулося шість громадян, які стали жертвами шахраїв.

Вчора до Сумського районного управління поліції з заявою про шахрайство звернулася 70-річна жінка. Сумчанка розповіла правоохоронцям, що напередодні увечері їй на мобільний телефон зателефонував невідомий, який назвався представником служби безпеки банку, та повідомив, що з її банківської картки шахраї намагались списати грошові кошти. «Банківський працівник» переконав жінку: аби врятувати гроші від аферистів, їх потрібно перевести на інший банківський рахунок, та продиктував на який. Довірившись невідомому, літня жінка перерахувала майже 13 000 гривень злочинцеві власноруч, а згодом зрозуміла, що її одурили.

Така ж історія сталася і з 63-річною мешканкою міста Тростянець. «Працівник банку» у телефонній розмові заявив жінці, що для збереження грошей на її рахунку потрібно повідомити йому код, який надійде жінці у СМС-повідомленні. Мовляв, завдяки цьому коду можна буде заблокувати карти. Пенсіонерка виконала прохання злочинця, проте після цього виявила, що у неї був піднятий кредитний ліміт з 14 000 до 75 000 гривень, а з картки зникли гроші в сумі понад 65 200 гривень.

В Сумах 44-річна жінка у месенджері Телеграм отримала повідомлення нібито від знайомої, яка звернулася до неї з проханням позичити грошові кошти в сумі 16 000 гривень для вирішення особистих питань. Подруга пішла назустріч і перерахувала необхідну суму на вказаний номер банківської картки. Згодом з’ясувалося, що сторінка у месенджері Телеграм була зламана, а грошима жінки заволодів шахрай.

У місті Глухів протягом одного дня невідомий злочинець, зламавши чужу сторінку у месенджері «Телеграм», від імені власника надіслав двом людям прохання надати йому у борг грошей, які обіцяв повернути через день. Двоє глухівчан, чоловік 37-ми років та жінка 45-ти років, повірили цьому проханню, та вирішили допомогти своєму знайомому, і перерахували по 16 000 гривень та по 15 000 гривень відповідно на вказаний «знайомим» банківський рахунок. Проте невдовзі дізналися, що стали жертвою шахрая.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: