У Сумах міську раду через суд змусили відмінити дозволи на незаконне будівництво

22.03.2024

Прокурори встановили, що під час розроблення та затвердження планів забудови обласного центру органи місцевого самоврядування порушують положення земельного та містобудівного законодавства, а прийняті рішення також суперечать генеральному плану м. Суми.

Зокрема, Сумська міська рада незаконно затвердила детальні плани, за якими передбачалась багатоквартирна житлова забудова на території, де її розміщення категорично заборонено.

Міська рада прийняла детальний план території, що дозволяв забудову земельної ділянки площею 6 га, розташованої біля річки Псел в рекреаційній зоні озеленених територій загального користування та в межах санітарно-захисної зони автозаправної станції, де також заборонено розміщення багатоквартирних житлових будинків.

У зв’язку з цими порушеннями чинного законодавства прокуратура звернулась до суду з позовами про визнання протиправними та нечинними рішення міської ради. Наразі позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

Робота з виявлення випадків незаконного надання земель під забудову на території Сумської області триває, повідомили в Офісі генпрокурора України.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: