Наслідки нічного удару двома КАБами по місту Дружба

22.03.2024

Близько опівночі 22 березня російські військові скинули дві керовані авіабомби з літаків тактичної авіації на місто Дружба. Про це повідомила обласна військова адміністрація. Удар прийшовся на центральну частину міста. 

Одна із керованих авіабомб, якими російська авіація вдарила по місту вночі, влучила у магазин на центральному ринку. Пан Микола підприємець, який має тут свою торговельну точку. Говорить, магазин його колеги повністю згорів, пошкоджені й сусідні магазини.

“Ринок, немає тут ніяких об’єктів, ні машин, нічого. Хозтовари теж, я туди ще заходив вчора, там взагалі…Та слава Богу, бо якби у будинок та ще й вночі”, — говорить підприємець Микола.

Відео пожежі, яку ліквідовували вночі, виклали у своєму Telegram-каналі рятувальники Сумщини.

У той момент існувала загроза перекидання вогню на храм та господарські будівлі. Вибух був настільки потужним, що у сусідній п’ятиповерхівці вибило вікна, як розповідає пані Світлана.

“Пішла годувати кішку, вона лише народила і раптом такий вибух скажений. Я злетіла з дивана, біжу у ванну ховатись. Кричу чоловіку: “Біжи у ванну”. Він прибіг. Два рази стукнуло і все, а потім тихо стало. Ми вийшли, а вже пилає, все горить”, — згадує місцева жителька Світлана.

У квартирі пані Марії також вибило вікно. Жінка розповідає, що після нічного вибуху одразу визирнула у вікно і побачила величезне полум’я за лічені метри від своєї домівки.

“Ооо, почула, з ліжка аж підскочила, поруч же. Скло гримить, все гримить. Горів вже магазин, полум’я на всю довжину. По коридору у всіх вилетіли й у кого форточки, що відкриваються, всі повилітали”, — додає мешканка Дружби Марія.

Також вибухом був пошкоджений і храм Серафима Саровського Української православної церкви.

За словами заступника міського голови Олега Пашковського, загиблих та травмованих внаслідок удару немає. Зранку у місті тривала робота по ліквідації наслідків обстрілу.

“Удар був несений близько дванадцятої ночі. Постраждали п’ятиповерховий будинок, ринок, храм, пожежна частина і міська рада – адміністративне приміщення. Багато людей звернулося, але ми стараємось всім допомогти. Я думаю, що до вечора ми з цим питанням впораємося і все буде добре”, — зазначає Олег Пашковський.

Попереднього разу російські військові бомбардували Дружбу 3 березня. За інформацією Олега Пашковського, це четвертий авіаційний удар по місту з початку 2024 року.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: