Знищені села та понівечені життя: як триває евакуація з Великописарівщини

22.03.2024

Останнім часом ворог посилив атаки у напрямку Великописарівщини, буквально за десять днів російські війська вщент розтрощили адміністративний центр, не кажучи про інші села громади. Здебільшого окупанти наносять удари фугасними 500-кілограмовими бомбами з модулем УМПК, які знищують все на своєму шляху, утворюючи вирви діаметром близько 10 метрів.

Ті, хто мають власний транспорт, самостійно покинули громаду, інших евакуюють правоохоронці. Працівники поліції цілодобово допомагають місцевим жителям у будь-яких питаннях, транспортують маломобільні групи населення, вивозять з-під обстрілів дітей, жінок та літніх людей, навіть з віддалених сел.

«Мій будинок ще дивом цілий, але залишатись тут дуже страшно, постійні вибухи… Вирішив їхати до дочки. Головне вибратись звідси живим», – каже місцевий мешканець.

Суцільні руїни та сльози на очах людей. У декого не залишилось ні дахів, ні стін від домівок, проте вони вдячні Богові, що залишились живими.

Поліцейські не покидають громаду та постійно чергують, роблячи усе можливе для збереження життя людей. Інколи це дуже важко, проте воно того варте.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: