У Сумах виявили незаконний скид каналізаційних стоків

25.03.2024

Державна екоінспекція у Сумській області опрацювала звернення, яке надійшло від мешканця м. Суми на гарячу лінію стосовно забруднення водного об’єкту в районі вул. Березовий Гай.

Фахівці інспекції в присутності заявника обстежили водойму на території з вільним доступом, а також прилеглу до водойми територію в районі вул. Березовий гай поблизу ТОВ «ВП «Полісан». Факт забруднення підтвердився, оскільки з труби, яка виходить з території ТОВ, дійсно здійснюється скид забрудненої води, яка має характерний запах каналізації. Цей неприємний запах спостерігається і поблизу озера.

Інспектори відібрали проби поверхневих вод та води, яка витікає з труби й потрапляє у водойму. Результати аналізів лише підтвердили факт забруднення: у відібраних пробах спостерігається високий вміст характерних специфічних для каналізаційних стічних вод показників, таких як ХСК, БСК5, азот амонійний, ортофосфати.

На підставі ст. 20-2 ЗУ «Про охорону навколишнього природного середовища» та ст. 214 КПК України, матеріали обстеження, протокол вимірювання показників складу та властивостей вод були скеровані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування щодо усунення факту порушення норм екологічного законодавства.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: