У Сумах дівчину ошукали під приводом соцдопомоги від “Верховної Ради”

25.03.2024

Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які за минулі вихідні одурили кількох жителів області.

У Сумах від злочинних дій шахраїв постраждала 23-річна місцева жителька. Їй у месенджері Вайбер надійшло повідомлення щодо можливості отримання соціальної допомоги нібито від «Верховної ради України» у розмірі 6800 гривень. Перейшовши за посиланням, дівчина потрапила на сторінку, де треба було ввести номер своєї банківської картки та пін-код до картки. Вказавши цю конфіденційну інформацію, через деякий час сумчанка виявила, що з її банківської картки були списані гроші в сумі 2300 гривень.

У Конотопі 44-річний житель у месенджері Телеграм знайшов чат-бот банку. Під час реєстрації йому надійшов дзвінок начебто від чат-боту. Бот запросив надіслати код, який надійшов заявнику у смс, для підтвердження реєстрації. Коли чоловік зробив це, у чаті попросили вказати останні чотири цифри картки та пін-код. Громадянин виконав і це «прохання», а через деякий час виявив, що з двох його банківських карток були списані гроші у сумі 33200 гривень.

На мобільний телефон 18-річної мешканки Шосткинського району у застосунку «ОLХ» надійшло повідомлення про надходження товару з посиланням ОLХ-доставка. Дівчина, перейшовши за вказаним посиланням, надала дані своєї банківської карти. Вже за кілька хвилин вона виявила, що з картки були зняті гроші у сумі 32100 гривень.

Кілька днів тому 30-річний житель міста Лебедин на сайті оголошень знайшов інформацію про продаж малька риби. Аби придбати малька та зарибнити став, чоловік зв’язався з «продавцем» та трьома переказами перерахував 14000 гривень на вказану йому банківську картку. «Продавець» риби, отримавши гроші на рахунок, відразу ж після цього перестав виходити на зв’язок. Заявка на малька, звісно, теж залишилася не виконаною.

До 50-річної жительки Конотопського району у месенджері Telegram надійшло прохання нібито від її подруги дати в борг грошей. Жінка вирішила допомогти та власноруч перерахувала на вказаний їй банківський картковий рахунок понад 8500 гривень. Проте, зв’язавшись з подругою, дізналася що її сторінку у Telegram було зламано, а гроші отримав шахрай.

За всіма зверненнями громадян про злочини, у поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: