У Шостці з 1 квітня збільшиться на 15% тариф на воду

27.03.2024

Членами виконавчого комітету було відхилена вимога КП «Шосткинський водоканал» про підвищення тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у 2,5 рази. Прийнято рішення поетапного підвищення діючого тарифу: 1.04.2024 – на 15%, 1.07.2024 – на 10%.

Перед присутніми виступив директор КП «ВУВКГ» Олександр Міхньов, який розповів про складову тарифу і ті показники, які впливають на цифри розрахунків.

Міський голова Микола Нога зауважив, що збільшення тарифу одразу у 2,5 рази фінансово обтяжить споживачів послуг.

Заступник міського голови Ярослав Счастлівцев виступив з пропозицією піднімати тариф поетапно. Начальниця економічного відділу Дар’я Гребенюк озвучила план підвищення тарифу у два етапи.

Компромісне рішення було ухвалено. Таким чином з першого квітня вартість водопостачання і водовідведення збільшиться на 15 %. Якщо попередній тариф становив 33,10 грн на 1 метр кубічний, то з першого квітня розмір тарифу становитиме – 38, 07 грн за метр кубічний. Другий етап збільшення тарифу заплановано на 1 червня 2024 року на 10%. Тому цифра у платіжках з початку літа може збільшитись до 41,87 гривень за метр кубічний.

shostkanews.city

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: