Зеленський зустрівся зі студентами СумДУ

28.03.2024

Президент Володимир Зеленський під час вчорашньої робочої поїздки на Сумщину зустрівся зі студентами Сумського державного університету. Про це ідеться в його дописі у Фейсбуці.

«Щира розмова зі студентами, які навчаються на Сумщині. Обовʼязково зробимо все для того, щоб Україна жила, щоб молодь мала можливість жити і розвиватися в Україні», – зазначив Президент.

Він також оприлюднив відео зустрічі, під час якої студенти поставили Президенту кілька запитань. Цікавилися, зокрема, окремими нормами законопроєкту про мобілізацію, політикою держави щодо повернення в Україну наших громадян, які виїхали під час повномасштабного вторгнення росії, імовірними змінами до освітнього законодавства України тощо.

Зокрема відповідаючи на запитання щодо державних програм, спрямованих на стимулювання народжуваності, Зеленський сказав що головне – це безпека. “Я думаю, що найбільший стимул – це безпека, і що далі з дитиною, і що робити. І треба не тільки фінансово стимулювати, тому що фінанси, на мій погляд, допомагають, але вони не стимулюють народжувати саме під час війни”, – сказав президент.

Він наголосив на необхідності наявності укриттів у школах і дитячих садках, а також систем протиповітряної оборони. “Тобто є те, що має робити держава з партнерами – це новітні технології щодо ППО і свої вітчизняні системи. І інформувати суспільство про це. Але ж ви розумні, ви самі бачите, якщо стріляють, і якщо воно не падає і це збивається – то це говорить про те, що у нас є достатня кількість мобільних вогневих груп і систем ППО. Якщо прилітає – то це значить, що безпеки з неба поки немає”, – сказав Зеленський.

На його думку, це також впливає на народжуваність. “Я розумію, що закінчиться війна – буде бум (народжуваності — ред.). Я в цьому впевнений, будуть люди повертатися, будуть впевнені в завтрашньому дні, впевнені в майбутньому та Україні”, – сказав він.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: