Суд відправив депутата Сумської облради під варту із заставою у 3 млн грн

28.03.2024

Сьогодні, 28 березня, у Вищому антикорупційному суді України розглядалося клопотання прокурора щодо запобіжного заходу депутату Сумської обласної ради Магомеду Галаєву.

Депутата Галаєва разом із його колегою Володимиром Поцелуєвим підозрюють у наданні хабара начальнику Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

За версією слідства, 100 тис. доларів США депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації за об’єднання двох медичних установ, що забезпечило б збільшення фінансування, а також за залишення на посаді керівника цієї об’єднаної лікарні однієї з осіб, яка і надавала неправомірну вигоду. Крім того, особи обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

Депутатів затримано 26 березня на «гарячому» одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів – 50 тис. дол. США.

Після заслуховування сторін суддя винесла рішення — тримання під варту із заставою у 3 млн грн, хоча прокурор просив 10 млн грн.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: