Родина пенсіонерів із Великописарівщини двічі тікала від війни за останній час

29.03.2024

Ще одну родину вивезли з с.Дмитрівка Великописарівської громади волонтери Загону швидкого реагування Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

З пані Надією волонтери познайомилися ще минулого тижня, коли евакуювали родину Сумцових. Тоді вони з чоловіком ще роздумували, чи їхати. Адже теж втекли з Лукашівки, де рідна хата, – бо ж на самому кордоні. Бігли майже з порожніми руками – але з вірним псом Бембою і в сумці несли 12-річну сліпу кішку Гему. «Як же як її кину, як вона така нещасна. Без мене ж пропаде. А чоловік сказав, що без Бемби зовсім не піде.» – пояснює Надія Іванівна.

Літні люди думали, що Дмитрівка трошки далі і буде спокійніше, тож пересидять там лиху годину. Але за тиждень, зібравши в дорогу кішку й собаку та нехитрі пожитки, таки зателефонували волонтерам.

Надію та Анатолія Бірюкових  доправили до Охтирки. Далі до переміщення цієї родини долучились волонтери Охтирського підрозділу Червоного Хреста, аби виконати їх прохання дістатись до родичів у Богодухові.

Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України допомагає з безоплатною евакуацією з прикордонних громад людей з інвалідністю та лежачих хворих, які потребують медичного догляду.

Якщо ви знаєте самотніх людей, яким потрібна евакуація — будь ласка, допоможіть їм з контактами.

Подати заявку на евакуацію волонтерами Червоного Хреста України можна за телефонами :

+38 (050) 407 10 43;

+38 (050) 538 77 86;

+38 (098) 744 20 21;

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: