У Сумах обговорили просування місцевих брендів

30.03.2024

Під час «круглого столу» за участі представників місцевої влади та сумських виробників дискутували щодо підтримки та просування місцевих брендів.

Зустріч розпочали з розповіді про Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні», яку Президент України Володимир Зеленський презентував днями в Сумах.

Потому виробники представили себе та свою продукцію. Далі перейшли до заходів з підтримки владою місцевого бізнесу.

Начальник відділу торгівлі, підприємництва, промисловості та захисту прав споживачів департаменту інспекційної роботи Катерина Боженко проінформувала про напрямки співпраці місцевої влади та бізнесу, зокрема, в межах реалізації Програми підтримки малого і середнього підприємництва Сумської МТГ. Посадовець повідомила, що цього року вдруге відбудеться конкурс стартапів (бізнес-ідей). Його переможці отримають фінансову підтримку з бюджету Сумської міської ТГ на реалізацію інноваційних бізнес-ідей. Кошторис проєкту більший, ніж торік – 350 тис. грн, але й це не остаточний обсяг, повідомляють у мерії.

Виробники звернулись до місцевої влади з проханням лобіювати питання пріоритетності сумського виробництва, сприяти у наданні приміщень комунальної власності, зокрема, під магазини з реалізації виробленого. Або й взагалі визначитися з можливістю відкриття єдиної крамниці, де буде представлена вироблена в Сумах різноманітна продукція.

Щодо останнього, радник начальника Сумської міської військової адміністрації Олена Фролкова зауважила, що військова адміністрація опрацює пропозицію спільно з відповідними підрозділами міської ради.

Заступник голови Ради волонтерів при Сумській МВА Ірина Свиридова закликала сумських виробників доєднуватись до цієї спільноти, аби ще ефективніше допомагати захисникам України, разом наближаючи Перемогу.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: