У Сумах “банкірша” ошукала пенсіонерку на 41 тисячу гривень

30.03.2024

Вчора до Сумського районного управління поліції звернулася 64-річна жінка та розповіла, що напередодні їй на мобільний телефон зателефонувала невідома жінка, яка назвалась працівником банку і повідомила що з картки заявниці нібито намагалися зняти гроші шахраї. «Банківська працівниця» запропонувала заблокувати та «перевипустити» картку власниці і, скориставшись довірою, змусила жінку назвати їй цифрові коди своїх карток. Наступного дня пенсіонерка виявила, що з двох її карткових рахунків зникла майже 41 000 гривень.

До іншої жительки обласного центру, жінки 69-ти років, пізно вночі теж зателефонували нібито з банку та повідомили, що її акаунт заблокований. Тут невідомий аферист заволодів 3 тисячами гривень довірливої пенсіонерки, після того, як вона натиснула на телефоні цифру «1» для «підтвердження операції з розблокування».

У Сумах, 35-річна жінка, повірила невідомому шахраю, який від імені її брата, в месенджері «Телеграм», попрохав 1500 гривень в борг. А згодом, зв’язавшись з братом по телефону, дізналася, що його сторінку в мережі було зламано, а гроші отримав аферист.

Подібний злочин вчора було скоєно і стосовно 49-річної жительки обласного центру. До неї в месенджері «Телеграм» звернулася невідома особа, від імені її колеги та попрохала позичити у борг близько десяти тисяч гривень. Сумчанка гроші надіслала на вказаний рахунок, а потім з’ясувала, що надала фінансову допомогу шахраю.

У поліції за всіма заявами громадян про злочини відкрито кримінальні провадження за ч.4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Поліція розпочала слідчі дії.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: