В Охтирку переїхали 1300 мешканців Великописарівської громади

30.03.2024

Ворог продовжує цинічно руйнувати мирне життя прикордоння Сумщини. У березні значне посилення обстрілів з російського боку відчули на собі та своїх домівках жителі Великописарівської громади.

Першу хвилю переселенців Охтирка зустрічала після 10 березня. Протягом доби для людей було розгорнуто два пункти тимчасового проживання на базі охтирських закладів освіти. На автостанції м. Охтирка було організовано зустріч людей з евакуаційних рейсів та супровід до тимчасових місць проживання. Консультування у телефонному режимі здійснювалося управлінням соціального захисту населення цілодобово.

Постраждалі мешканці Великописарівської громади, які знайшли тимчасовий прихисток в закладах освіти, забезпечені харчуванням від КПШХ «Мрія» за рахунок коштів міського бюджету.

“Середина березня для управління соціального захисту населення Охтирської міської ради була напруженою: сотні людей, які залишилися без даху над головою, без елементарних засобів існування, в окремих випадках – навіть без документів, зверталися за допомогою як в отриманні довідок, що надають статус внутрішньо переміщеної особи, так і за гуманітарною допомогою”, – говорить начальник Управління соціального захисту населення Охтирської міської ради Тетяна Коваленко.

Протягом березня в управлінні було поставлено на облік 1300 внутрішнього переміщених осіб тільки з Великописарівської громади, які в подальшому подають заяви на виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за кошти державного бюджету.

Жителі Великописарівської громади за цей період отримали 1420 продуктових наборів, 65 наборів посуду, 140 гігієнічних комплектів, 244 матраци, 120 ковдр, 400 комплектів постільної білизни, 200 термосів, 90 дитячих рюкзаків з набором речей першої необхідності, а також лампи на сонячних батареях, комплекти дитячого та дорослого одягу, спальні мішки. Окрім того, з громадськими організаціями проводиться робота щодо отримання переселенцями грошової допомоги за списками, поданими УСЗН ОМР.

Охтирська міська рада вкотре висловлює щиру вдячність представникам міжнародних організацій, які відгукнулися й оперативно доставили до управління та місць компактного проживання переселенців продукти харчування, засоби гігієни, спальні комплекти тощо. З внутрішньо переміщеними особами в управлінні й надалі продовжується робота, уточнюються потреби, відповідно до яких формуються запити до Міжнародних організацій.

З питань отримання довідки ВПО, виплат і гуманітарної допомоги звертайтеся за адресою: вул. Перемоги, 1, каб. №1 або за телефоном (05446)41530, 0953394609, повідомили в мерії Охтирки.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: