Юні шахісти з Сумщини вибороли золото й бронзу на змаганнях у Полтаві

31.03.2024

30 березня юні шахісти з Сумщини вибороли золото та бронзу на дитячих змаганнях, які проводила Полтавська федерація шахів. Весняний кубок Екватора проводився серед дівчат та хлопців, які не мають спортивного розряду, розрядників, а також у категорії “OPEN”.

Для участі в змаганнях подали заявки понад 100 осіб, переважно з Полтавської області. Сумщину представляв шаховий клуб “Стратег” комунального закладу “Центр культури і дозвілля” Чернеччинської сільської ради. У команді з Охтирського району грали 12 дітей. Троє з них здобули нагороди.

Турнір з шахів. Суспільне Суми

Артем Левченко став сильнішим серед хлопців. Аліса Міхєєва – серед дівчат, а Валерія Солод зайняла в цій же категорії третє місце. Призери отримали грамоти та грошові нагороди, а усі учасники.

Турнір з шахів. Суспільне Суми

“До останнього моменту участь нашої команди у виїзному турнірі була під питанням. Але ми дуже хотіли. Об’єдналися батьки й усі проблеми вирішилися. Грати було складно – 9 турів в один день. В команді у нас 8 хлопців і 4 дівчинки, віком від 8 до 17 років. Тому виступали у всіх турнірних категоріях. У двох з них зібрали по 9 перемог з 9 можливих”, – розповів переможець змагань Артем Левченко.

Турнір з шахів. Суспільне Суми

Після змагань президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов обговорив з гостями можливість проведення командних змагань з Сумщиною. Перед повномасштабною війною в такому форматі Полтава грала з Харковом. Реалізувати ідею з Сумами завадило вторгнення. Успіхи на Кубку Екватора шахістів з Охтирського району спонукали повернутися до неї знову.

Турнір з шахів. Суспільне Суми

“Попри щільний графік змагань, можна знайти дати для дводенного турніру з контролем часу 35 хвилин плюс 30 секунд за хід. Хотілося, щоб такі змагання проводились не в обласному, а в районному центрі. Захід підвищить інтерес до шахів серед дітей та юнацтва, спонукає місцеву владу і громадськість приділити увагу розвитку шахів”, – вважає президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов.

Турнір з шахів. Суспільне Суми

Місцем проведення турніру могла б стати Охтирка, яка розташована на півдороги від Сум до Полтави. Голова Сумської обласної федерації шахів Алла Сініцина, як і її колега з Полтавської федерації, підтримує проведення турніру в місті-герої: “Інтелектуальний спорт в Сумщині має отримати друге дихання. Обговорюється впровадження шахових занять в школах. І командні змагання між областями могли б підвищити інтерес до цього виду спорту. Проведення такого турніру в героїчній Охтирці, якій зараз непросто, продемонструє, що наш дух незламний”.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: