Житель Лебединщини напідпитку підпалив суху рослинність біля житлових будинків

03.04.2024

Вчора в одному із сіл Лебединської громади 55-річний місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підпалив суху рослинність у безпосередній близькості до житлових будинків. Пожежу вдалося вчасно ліквідувати.

За даним фактом слідчі відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 244 Кримінального кодексу України.

У зв’язку зі значним потеплінням та нехтуванням вимогами заходів безпеки під час прибирання на своїх дачних ділянках, навесні, зазвичай, збільшується кількість пожеж та вигорання сухої рослинності. Так, днями патрулюючи Миколаївську селищну територіальну громаду, поліцейські офіцери Сумського районного управління поліції помітили загоряння сухої рослинності. Спільно з працівниками ДСНС поліцейські громади ліквідували зазначену пожежу. На це було витрачено чимало часу та зусиль, оскільки територія пожежі становила близько 20 гектарів.

Поліцейські офіцери громад звертаються до всіх мешканців Сумської області: «Пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у суху вітряну погоду, знищують гектари лісових масивів, шкодять довкіллю, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, і навіть стати причиною травмувань або загибелі людей. Закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах! Пам’ятайте, що навіть невелике загоряння може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів».

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: