На Роменщині провели обстеження на туберкульоз у рухомому флюорографічному кабінеті

05.04.2024

4 квітня у с. Семенівка Роменського району Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб разом з регіональним клінічним фтизіопульмонологічний медичним центром організували масовий захід з профілактики туберкульозу.

Як розповів  заступник директора фтизіопульмонологічного центру Віталій Мостовий, всього у Семенівці обстежили 61 людину. Перевіряли людей пересувним флюорографом та портативним рентгеном. Результати обстежень будуть готові через кілька днів, для “читання” знімків використовуватимуть і обладнання зі штучним інтелектом, яке медзаклад отримав у кінці 2023 року.

Також Віталій Мостовий повідомив, що 5 квітня обстежують на туберкульоз підопічних Атинського психоневрологічного інтернату, там перевірки потребують понад 120 людей.

Загалом у березні мобільний флюорографічний комплекс зробив 6 виїздів до населених пунктів Дубов’язівської та Миколаївської територіальних громад. Там обстежили 575 людей з груп ризику розвитку туберкульозу, серед яких виявили 7 підозр на туберкульоз та 26 інших патологій.

Окрім того, заклад 5 разів виїжджав з використанням портативного рентгенологічного апарату до закладів первинної медико-санітарної допомоги м. Суми для проведення скринінгу на туберкульоз серед маломобільних груп задекларованого населення. Під час цих виїздів обстежили 109 людей, підозру на туберкульоз встановили у 8 людей.

Нагадаємо, на Сумщині за 2023 рік туберкульоз був виявлений у 459 людей. Це на 28,7 % більше, ніж минулого року. Сумщина — у п’ятірці областей за темпами приросту цього захворювання, повідомляв директор Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Леонід Бондаренко у березні на брифінгу.

trybuna.sumy.ua

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: