Діти шосткинських Героїв-захисників повернулися з відпочинку в Бельгії

05.04.2024

Це вже четверта група дітей, які стали учасниками міжнаціонального проєкту «Spa-дякую». Він здійснюється за підтримки Шосткинського міського голови Миколи Ноги, міжнародної християнської організації «Армія спасіння» в Бельгії, Музейного психо-соціального хабу «Місце сили» і нідерландського фонду «Шостка» Алекса де Кокка.

«Цього разу ми зробили акцент на зміцнення внутрішніх ресурсів дітей. Ми впровадили поєднання арт-психологічної роботи з надихаючими зустрічами з сильними особистостями. Цей весняний приїзд дав змогу використовувати ресурси природи Арденів: арт-ательє на місточку над гірською річкою, релаксації зі звуковою чашею, казкотерапію у справжньому лісі. Окрім цього за традицією ми організували для дітей відвідування важливих місць сили: центральну площу Брюселю, парк Міні-Європа, місто Брюгге, морське узбережжя містечка Де Гаан, один з найкращих музеїв світу Хісторіум. І ще цього разу ми розпочали співпрацю з українським хабом в місті Брюгге, де розписали писанки і поділилися традиціями святкування Великодня», – розповідає Олена Чанцева-Коваленко, кандидат психологічних наук, психолог будинку прийому українців в Бельгії «Армії спасіння», голова ГО «Музейний психо-соціальний хаб «Місце сили».

Діти отримали в подарунок терапевтичні іграшки Хібукі, з якими вони продовжать відвідувати заняття вже Шостці з командою психологів Хабу «Місце сили».

Як розповіла Олена Чанцева-Коваленко, започатковано новий проект – «Солодкий кошик», до якого діти поклали солодощі для захисників Сумщини.

Вже в липні очікується проведення нової п’ятої зміни табору «Spa-дякую».

shostka.info

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: