Онлайн-кредит: головні переваги

05.04.2024

Зарплату затримують, а комунальні платити треба? Давно планували відпустку, але гроші накопичити не встигли? Необхідний терміновий ремонт авто? Все це можна виправити шляхом укладання угоди з банком та отримання кредиту. Серед доступних видів позик одним із найбільш популярних вважається онлайн-кредит — переказ банком потрібної суми на картковий рахунок позичальника. Наприклад, кредит онлайн в Ідея Банк — це до 500 тисяч гривень на картку на будь-які потреби. Для отримання потрібен лише паспорт та ІПН, а попереднє рішення банк надає менш ніж за 1 хвилину.

Розповідаємо, які саме переваги мають онлайн-кредити та чому їх варто обирати.

Швидкість отримання коштів

Що є головним для тих, хто користується кредитами? Правильно, швидкість отримання грошей. Вимірюється ця швидкість кількістю часу з моменту подання заявки до моменту зарахування коштів на рахунок чи отримання їх «на руки». Онлайн-кредити відрізняються найбільшою швидкістю: отримати гроші можна від 30 хвилин після відправлення заявки на отримання позики, адже всі процеси відбуваються дистанційно. Водночас іпотека, кредит на авто, позика на товари та інші види кредитів, як правило, займають куди більше часу. Наприклад, щоб отримати кредит на техніку, спершу варто обрати товар в магазині-партнері банку, далі заповнити заявку та дочекатись рішення, після цього оформити всі документи та лише тоді придбати товар в кредит, що загалом може зайняти до 3-5 годин.

Використання грошей на будь-які потреби

Більшість кредитів обмежують позичальників в способах використання кредитних коштів: наприклад, в іпотеку можна придбати лише житло, кредит на покупки в магазинах не використаєш для оплати лікування, а позика на автомобіль передбачає обов’язкову купівлю ТЗ. Онлайн-кредити, своєю чергою, не мають цільового призначення, а тому такі кошти можуть бути використані для фінансування будь-яких витрат, чи то відпустки, чи то лікування, чи то навчання.

Мінімальні вимоги до позичальників

Здебільшого банки висувають до потенційних клієнтів такі вимоги: вік від 18-21 року, наявність постійного джерела доходу (офіційне або неофіційне працевлаштування), а також наявність громадянства та реєстрації (постійної чи тимчасової). З потрібних документів — паспорт, ІПН та інколи довідка про доходи. Що стосується інших видів кредитів, то в таких випадках вимоги будуть куди більшими, а перелік потрібних документів — ширшим. Відбувається це ще й тому, що іпотека, кредит на авто та інші позики розраховані на надання більших сум коштів, що дорівнює вищим потенційним втратам банку і вищим ризикам. Саме тому в таких випадках банки перевіряють платоспроможність позичальників ретельніше.

Можливість зняття готівки

Кошти, отримані на карткові рахунки, можна не лише використовувати для безготівкових розрахунків, а й знімати у вигляді готівки. Така можливість допоможе розраховуватись кредитною готівкою там, де не працюють термінали або не приймають картки, а також в моменти відсутності зв’язку, інтернету чи світла.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: