Колектив Луганського музично-драматичного театру отримав відзнаки Сумської ОВА

06.04.2024

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр порадував глядачів Сумщини виставою «ХАОС».

Привітали колектив театру з прем’єрою начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, перший заступник Львівської ОВА Андрій Годик, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод та голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко.

«Надзвичайно приємно, що на головній сцені Сумщини виступає найпотужніший театр Луганщини,– зазначив Володимир Артюх. – Ми фактично відчуваємо, Луганський та Сумський театри – це єдина трупа, єдиний колектив, який працює для нас – для українців, працює в непростих умовах. Дякуючи Збройним Силам, які захищають нас, театральне життя в області триває і люди мають можливість на декілька годин поринути у світ мистецтва, відволіктись від тривожних думок».

Очільник області зазначив, що Сумщину і Луганщину пов’язує не лише театральне сьогодення. Адже військові із Сумщини, цілі підрозділи в Луганській області виконують завдання щодо захисту України. Він подякував захисникам, завдяки яким жителі Сумщини мають змогу ходити до театрів, музеїв, працювати, жити.

Володимир Артюх також представив гостей в залі представників Луганської ОВА та Львівської ОВА й обласної ради: «Сьогодні в нашій залі західна і східна області України. І ми пишаємось творчими досягненнями наших колективів».

Привітав свій рідний театр і начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, а також подякував Сумщині за те, що прихистили театр, за підтримку колективу.

«Театр розпочинається із людей. Це засвідчив Луганський театр, коли у 2014 році із захопленого Луганська перемістився в Сєвєродонецьк, а в 2022 році, після знищення росіянами будівлі театру в Сєвєродонецьку, колектив не здався і відновив свою діяльність в Сумах – розповів він. – Я дякую театру і всім акторам, що ви маєте мужність нести цей дух до людей і показувати, що українці – незламні».

Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру отримав почесні грамоти та подяки від начальника Сумської обласної військової адміністрації, а глядачі – отримали естетичну насолоду від комедійної вистави «Хаос» у виконанні акторів цього театру.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: