У Сумах провели «День здоров’я» для людей старшого віку

06.04.2024

У Сумах відбувся День здоров’я» за участі містян третього віку. Захід організувала та провела КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я.

Як розповіла директор комунальної установи Інна Галіченко, сумчан третього віку збирають на такий захід вже не перший рік. Проте в останні два – уникають масовості з обєктивних причин.

Вона зауважила: «Ми пропагуємо зоровий спосіб життя серед людей старшого віку, які охоче подають приклад молодому поколінню, як треба піклуватись про себе. Наразі група здоров’я в Університеті третього віку налічує близько 80 учасників, але чисельність зростає».

Цьогоріч на відпочинковій зоні, де проводили «День здоров’я», розгорнули локації для занять дихальною гімнастикою та гімнастикою під сопілку, для занять скандинавською ходьбою, а також локації здорового харчування та фіточаїв.

Керівнику ГО «Ліпозінварс» Олександру Смемрні вручили грамоту міського голови за активну громадянську позицію, пропагування здорового способу життя серед людей літнього віку та з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я. Нещодавно учасники цієї громадської організації, серед яких і члени групи здоров’я, повернулись з міжнародних змагань, що відбулись у Польщі. Там сумчани здобули нагороди у низці спортивних номінацій.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: