За вихідні жителів Сумщини ошукали на 205 тисяч гривень

08.04.2024

За минулі вихідні семеро жителів області втрапили в тенета шахраїв та втратили близько 205 000 гривень власних заощаджень.

До поліції звернулась 48-річна мешканка обласного центру з повідомленням, що невідомі ошукали її на 4800 гривень. Зі слів потерпілої, на одній з Інтернет-платформ вона виклала оголошення про продаж товару. Через деякий час їй написала жінка, що бажає його придбати та надіслала заявниці посилання, за яким «треба» перейти, щоб оформити доставку. Виконавши вказівки «покупця», сумчанка перейшла за посиланням та вказала свої конфіденційні дані, після чого виявила відсутність коштів на своєму банківському рахунку.

У мережі Інтернет не слід переходити за сумнівними посиланнями, адже у такий спосіб можна втратити особисті дані, власні грошові кошти. Також не повідомляйте свої персональні дані стороннім особам. Не надсилайте ваші паспортні дані, якщо в цьому немає законної необхідності. Не називайте банківським працівникам пін-код вашої кредитки, а CCV (3 цифри на звороті картки) узагалі не слід повідомляти нікому.

Читайте нас також у ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: